26 Nisan 2011 Salı

Ayvalık Doğal Güzellikleri


Ege kıyılarıyla akıllara gelen ilk yerler arasında olmasa da ve bunun sebebi belki de gece hayatının sönüklüğü olsa da Ayvalık doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir yer olarak bilinmeye başlamıştır. Doğal güzelliklerden Ege kıyılarının tüm bölgelerinde bahsedilir; ancak Ayvalık doğal güzellikleri diğerlerinden ziyade özellikleriyle adını duyurmuştur: adaları. Ayvalık koyu boyunca görebileceğiniz tam 22 ada ve bu adaların koruma altında olmasıyla sakladıkları doğallık Ayvalık doğal güzellikleri arasında en farklı olanı ve sizi de Ayvalık tatili yapmaya çekecek olandır.

Ayvalık tatili sırasında Ayvalık doğal güzellikleri arasındaki bu adalardan ilk olarak Cunda’ yı görebilirsiniz. Ayvalık’ la kara bağlantılı Cunda, Ayvalık doğal güzellikleri içinden onlarcasını sergilemektedir. Bu adalar arasında en büyük ve yerleşime açık olan tek ada Alibey’ dir. Yerleşime açık olmasına rağmen Ayvalık tatili sırasında görebileceğiniz Ayvalık doğal güzellikleri arasında birçoğuna burada da tanık olabileceksiniz. Bu Ayvalık doğal güzellikleri arasında gösterilebilecek bir diğer ada ise Tımarhane Adası’dır. Çamlık koyunun sonunda bulunan bu ada hem manzarasıyla hem de dibinde bulunan manastırla Ayvalık doğal güzellikleri arasına alabileceğimiz bir yerdir. Ayvalık tatili ile ziyaret edebileceğiniz bunlar gibi daha birçok ada vardır: Çıplak, Yuvarlar, Kamış, Güneş, Yumurta, Klavuz, Güvercin, Taşlı, Yelken, Yalnız, Küçük Maden, Maden, Hasır, Dolap, Kutu, Balık, Kayabaşı, Çiçek, Kız, Poyraz, Tavuk. Bu adalar da Ayvalık doğal güzellikleri arasında söylenebilecek adalardır.

Ayvalık Otelleri tatili ve Ayvalık doğal güzellikleri elbette yalnızca adalardan ibaret değil; bu adaların çevresinde kalan deniz ve denizin Ege topraklarına uzanan sahilleri de mükemmeldir Ayvalık’ta. 12 kilometre uzunluğunda olan ve birbirinden eşsiz Ayvalık doğal güzellikleri sahneleriyle süslü plajı barındıran Sarımsaklı Plajları da Ayvalık tatili ile gideceğiniz yerlerdendir.

Ayvalık doğal güzellikleri arasına Şeytan Sofrası’nı da eklemek gerekecektir. Ayvalık tatili sonunda gözlerinizi kapattığınızda belirecek ilk görüntüler buradan olacaktır. Çam ormanlarıyla kaplı tepede, bahsedilen adalara hakim bir manzara… İşte Ayvalık doğal güzellikleri tamamını tek seferde önünüze sunacak Şeytanlar Sofrası da Ayvalık tatili ile bulunmanız gereken yerlerdendir.Ayvalık otel alternatiflerinden size uygun olanında konaklayarak Ayvalık doğal güzellikleri sayesinde gerçek hayatın izlerini bulmaya hazır olun.