9 Mayıs 2011 Pazartesi

Fethiye Tarihi Yerleri


Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Fethiye sizleri her gelişinizde güzelliğiyle büyümeye devam eder ve sizleri tekrar tekrar buraya davet eder. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayarak her defasında keyif almanızı sağlayacak olan Fethiye tarihi yerleri ile de dikkat çekmektedir. Tarihi anlamda bir gezi yapmak istiyorsanız en iyi seçimlerinizden birini yapmış olacaksınız Fethiye tarihi yerleri ile. Fethiye tarihi yerleri ile eski bir geçmişe sahip olan Fethiye Kalesi ile başlayabiliriz tarihi gezimize. Şehrin güneyinde yükselen kalenin, Aziz John’un şövalyelerine ait olduğu sanılmaktadır. Duvarlara oyulmuş birkaç yazı, tarihi belirsiz bir sarnıç dışında, tepenin doğu yüzünde küçük iki kaya mezarı bulunmaktadır. Fethiye tatili sırasında Fethiye tarihi yerleri görülmeye değerdir.
Tlos Fethiye tarihi yerleri arasındadır. Fethiye tarihi yerleri arasında  Tlos da Roma hamamlarına rastlarız. Alttan ısıtmalı olan bu hamamın giriş kısmında soyunma odası olup sıcak odada terleyen ziyaretçiler, yıkanıp kurulandıktan sonra dinlenme odalarına çekilirler. Fethiye tatili sırasında Fethiye tarihi yerleri ile tatilinize farklı bakış açıları kazandıracaksınız. Fethiye tarihi yerleri arasında yer alan Kayaköy de bulunmaktadır.
Fethiye tatili sırasında Fethiye tarihi yerleri içinden Kayaköy de ki evler 50 m2 civarındadır evlerinin en belirgin özelliklerinden biride birbirinin manzarasını kapatmaması ve ışığını kesmemesidir. İkişer katlı olan bu taş evlerin giriş katlarında yağmur sularının toplandığı yeraltı sarnıçları vardır. Fethiye tarihi yerleri Kayaköy`de tarihi kalıntılar olarak her biri 60 cm kalınlığında taş duvardan yapılmadır. Fethiye tarihi yerleri içinde görülmesi gerekli yerlerdendir.
Fethiye tatili sırasında Fethiye tarihi yerleri ile çocuklarınıza ve kendinize tarihi bir gezinti planlayın. Fethiye otel seçenekleri arasından ekonomik oteller de konaklarken hem de Fethiye tarihi yerleri ile farklı bir tatil keyfi yaşayın. Bu gezintiye de özellikle dalış yapanların tercih ettikleri Af Kuleyi de eklemeyi unutmayın derim. Tertemiz denizi ve doğal yapısı ile Fethiye tarihi yerleri içinde yer alan bakirliğini koruyabilen nadir yerlerden biri olan Af Kule’ye ulaşmak için, Ölüdeniz`den kalkan teknelere binmeniz yada bir araç kiralamanız gerekir. Fethiye tarihi yerleri ile tarihe bir adım daha yaklaşın. Sizleri Fethiye tarihi yerleri  büyüsü sarsın.