30 Mayıs 2011 Pazartesi

Fethiye Plajları

Ege’ nin Akdeniz girişinden eşiği olan Fethiye hem Akdeniz’in esintileri hem de Ege’ nin rüzgârı üzerine sinmiş bir bölgedir. Fethiyede tatil bu iki esintiyi hissedebileceğiniz ve aynı zamanda birden çok coğrafi yapıyla karşılaşabileceğiniz özelliktedir. Fethiye de bulunan ekonomik otel seçeneklerinin yanı sıra özellikle Fethiye plajları sizi görselliği, temizliği ve doğayla karışmış deniz kokusuyla mest edecektir.
Fethiye plajları anlatılmaya Ölüdeniz’den başlanmalıdır. 2006'da dünyanın en güzel plajı seçilen Fethiye plajları arasındaki Ölüdeniz popülaritesini hala korumaktadır. Fethiye kartpostallarının büyük kısmındaki o muhteşem manzarayı oluşturan Fethiye plajları arasındaki Ölüdeniz gerçek görüntüsüyle daha muhteşemdir.
Sahiden de en rüzgarlı günlerde dahi durgun bir göl gibi olması yüzünden Fethiye plajları arasındaki Ölüdeniz “ölü” olarak tabir edilmiştir. Akdeniz’in o koyu tonlardaki yeşilinin dağlar üzerinde sınırladığı bu lagün arasında yüzmek sizde, Ekvatora yakın bir bölgede, tertemiz bir gölde yüzüyor hissini uyandıracaktır. 3 kilometrelik kumsalıyla Ölüdeniz, Fethiye plajları arasında ilk önce ve mutlaka ziyaret etmeniz gereken yer olacaktır. Ölüdeniz’in hemen arkasında kalan Belcekız da Fethiyede tatil sırasında görüp mest olacağınız Fethiye plajları arasındadır. Ölüdeniz’ in durgunluğunun aksine hırçın dalgalarıyla boğuşacağınız Belcekız Plajı’ nda da Fethiye plajları arasında görebileceğiniz en engin manzarayla karşılaşacaksınız. Ölüdeniz’ de adım adım bulabiliyorken derinliği, Belcekız ile ilk adımlarda bulacaksınız. Bu iki zıt ortamı aynı bağırda taşıyan Fethiye plajları tasnifindeki bu iki isim Fethiyede tatil sırasında belki de tüm tatilinizi harcayabileceğiniz yerlerdir.

Fethiye Otelleri konaklaması yaparken bu Fethiye plajları dışında Fethiyede tatil günlerinizi süsleyecek Çalış, Günlük gibi daha birçok Fethiye plajları vardır elbette; ancak Ölüdeniz kadar değerli bir simaya sahip Patara Plajı’ nın özellikle tanıtılması, betimlenmesi gereklidir. Gözlerinizin önünde, sağ ve solunuzda yalnızca denizi göreceğiniz; arkanızda ise antik kent kalıntılarını fark edeceğiniz Fethiye plajları arasındaki Patara uzun ve geniş sahiliyle size gülümsemektedir. Caretta carettaların da yaşam alanı olan Patara Fethiye plajları arasında merkeze en uzak ama en doğal, ıssız olanıdır. Ülkemizin el değmemiş kıyılarının doğallığında denizin tadını çıkarmak isterseniz Fethiyede tatil planlarına başlamalı ve Fethiye plajları ile mükemmel bir tatil geçirmelisiniz.